Bell Schedule

 

Weekly Bell Schedule

ALVERNO IS ON A BLOCK SCHEDULE. SCHOOL BEGINS AT 7:55 A.M. EVERY MORNING AND IS DISMISSED AT 2:45 P.M. ON MONDAY, TUESDAY, AND THURSDAY; 2:30 P.M. ON WEDNESDAY, AND AT 1:30 P.M. ON FRIDAY.

A-Days (Mondays and Thursdays) consist of Periods 1, 2, 3 and EA. B-Days (Tuesdays and Fridays) consist of Periods 4, 5, 6 and EB. C-Days (Wednesdays) consist of all Periods 1-6 with no E-period. Enrichment Period (E-Period) rotates as EA=enrichment class on A-Day AND EB=enrichment class on B-Day.

*Please note that Academic Advising, State Meetings, and the Weekly Assembly may be rearranged depending on other scheduled events. Additionally, the weekly schedule may also change depending on special events. Adequate warning will be provided to students and parents when a schedule change is necessary.

Monday (A – Day)

This is the schedule every Monday

  Start Time End Time Length
All School Assembly 8:00 AM 8:20 AM 20 min
Period One 8:24 AM 9:49 AM 85 min
Break 9:49 AM 10:04 AM 15 min
Period Two 10:08 AM 11:33 AM 85 min
Lunch 11:33 AM 12:23 PM 50 min
Period Three 12:27 PM 1:52 PM 85 min
Enrichment Period A 2:00 PM 2:45 PM 45 min

Tuesday (B – Day)

This is the schedule every Tuesday.

  Start Time End Time Length
Academic Advising 8:00 AM 8:20 AM 20 min
Period Four 8:24 AM 9:49 AM 85 min
Break 9:49 AM 10:04 AM 15 min
Period Five 10:08 AM 11:33 AM 85 min
Lunch 11:33 AM 12:23 PM 50 min
Period Six 12:27 PM 1:52 PM 85 min
Enrichment Period B 2:00 PM 2:45 PM 45 min

Wednesday (C – Day)

This is the schedule every Wednesday.

  Start Time End Time Length
State Meetings 8:00 AM 8:20 AM 20 min
Period One 8:24 AM 9:13 AM 49 min
Period Two 9:17 AM 10:06 AM 49 min
Break 10:06 AM 10:16 AM 10 min
Period Three 10:20 AM 11:09 AM 49 min
Period Four 11:13 AM 12:02 AM 49 min
Lunch 12:02 AM 12:42 PM 40 min
Period Five 12:46 PM 1:35 PM 49 min
Period Six 1:40 PM 2:30 PM 50 min

Thursday (A – Day)

This is the schedule every Thursday.

  Start Time End Time Length
Academic Advising 8:00 AM 8:20 AM 20 min
Period One 8:24 AM 9:49 AM 85 min
Break 9:49 AM 10:04 AM 15 min
Period Two 10:08 AM 11:33 AM 85 min
Lunch 11:33 AM 12:23 PM 50 min
Period Three 12:27 PM 1:52 PM 85 min
Enrichment Period A 2:00 PM 2:45 PM 45 min

Friday (B – Day)

This is the schedule every Friday.

  Start Time End Time Length
Homeroom
(In Period 4 Rooms)
8:00 AM 8:05 AM 5 min
Period Four 8:05 AM 9:25 AM 80 min
Period Five 9:34 AM 10:59 AM 85 min
Break 10:59 AM 11:14 AM 15 min
Period Six 11:18 AM 12:43 PM 85 min
Enrichment Period B 12:47 PM 1:30 PM 43 min

 

See Alverno
FOR YOURSELF

Schedule a Tour